The Academy Day

Times of the Academy day

 

Each day is divided into one tutorial session, six different teaching sessions and two breaks as highlighted below:

 

08.40 – 09.10

Form Time (30 mins)

09.10 – 10.00

Lesson 1 (50 mins)

10.00 – 10.50

Lesson 2 (50 mins)

10.50 – 11.10

Morning Break (20 mins)

11.10 – 12.00

Lesson 3 (50 mins)

12.00 – 12.50

Lesson 4 (50 mins)

12.50 – 1.30

Lunch Break (40 mins)

1.30 – 2.20

Period 5 (50 mins)

2.20 – 3.10

Period 6 (50 mins)

 

The first morning bell sounds at 8.38 am with a second bell sounding at 8.40 am when pupils should be waiting to enter their Form Rooms.  Pupils arriving after the start time will be marked late in the register.  If no adequate reason for the lateness is offered, pupils will be expected to make up all the time missed.